2018

28 oktober 2018 | Vierde Muziekfeest voor de vrienden van de Muziekkamer

Dapper’s Delight laat zich inspireren door de 16e tot 18e-eeuwse Engelse dans- en liedmuziek met haar levendige uitwisseling tussen kunst en folk. Dit leidt tot een geraffineerde pelgrimage door het grensgebied tussen ‘lage’ en ‘hoge’ cultuur. Dapper’s Delight bestaat uit de ongewone combinatie van concertina en blokfluit: het eerste instrument is nauw verbonden met de Engelse folktraditie, het tweede was eeuwenlang courant in de klassieke muziek.

Folq-World is een band bestaande uit vier muzikanten uit Enkhuizen en omgeving, allen met een voorliefde voor volks- en wereldmuziek. Paul Hondius speelt gitaar, altsax, fluiten, viool, zang, Jan Sijben tuba, Kees Rood de accordeon en Rico Linders klarinetten, sopraansax en mandoline.

Veelzijdige muziek en mooie samenzang, zo kan de muziek van Bodhi & Titus misschien wel het beste getypeerd worden. Van Keltische muziek tot de Portugese Fado. Van mooie ballads als ‘Fields of Athenry’ (Iers), ‘Caledonia’ (Schots) tot ‘Besame Mucho’ (Fado). Bodhi & Titus vormen sinds 2017 een (zang)duo en zijn individueel al vele jaren in de muziek actief.